Artúrs 2014.03.28. 14:19

Elkészült a Batthy felújítása!

Utolsó írásunkban még arról számoltunk be, hogy jó, ha néhányan dolgoztak a téren és hiába volt hónapokig elzárva a tér, gyakorlatilag nem történt semmi. Azóta felgyorsultak az események. Rájöttek, hogy minek megvárni vele az április végét, ráadásul úgyis átadáscunami időszaka van. 4 hónap lézengés után, nagyszámú munkással és géppel, gyakorlatilag 20 nap alatt befejezték a felújítást.

B0328_1.jpgIjen lett

Mint a fotón látható, felújították a tér közepét, a buszfordulón belüli területet. Ráadásul oda is csak egy kis kozmetikai beavatkozásra futotta. Pár elemet leszámítva, akár 50 évvel ezelőtt is így nyúltak volna hozzá. Örülünk neki, hogy nem a Tóth Árpád sétány fojtatásában, vagy az új Kossuth téren megismert a tértől idegen, rideg lámpák kerültek elhejezésre, hanem Budavár típusú kandeláberek. Emellett felújították a zöldfelületeket, új utcabútorokat hejeztek ki.

B0328_2.jpgBalra: nagyon laza. Középen: egy régi kandeláber is felállításra került. Jobbra: ivókút.

Sajnos a tér közepére egy elektronikus BKK-s tájékoztató tábla került, ráerősítve ezzel a tér buszpájaudvar jellegére, ami nagyon nem hiányzott.

B0328_3.jpgA térről a gyönyörű pesti panoráma

Egyébként ma 28-án délután 16 órától kezdődik az átadási-választási-nagyböjti néptáncos, x-faktoros mulatság.

 

Kérdéseink:

Ki tervezte? Volt pájázat? ;-) 

Miért volt ennyi ideig elzárva a tér, ha az utolsó 3 hetet kivéve nem dolgoztak rajta?

Az ide nem való betonkő csak ideiglenes jelleggel lett lerakva?

Az elmaradt buszforgalom átszervezése mennyi időt csúszik még?

Lemondhatunk-e a tér átfogó rehabilitációjáról a most következő EU-s költségvetési ciklusban?

Megéljük-e, hogy a Batthy a Duna-part méltó tere lesz: amikor elbontva az ide nem való metrókijárót, a busz körforgalmat megszüntetik és a tér az alsó-rakpart fölött a Dunáig tart?

 

Címkék:Budavár Batthyány tér felújítása 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://batthy.blog.hu/api/trackback/id/tr815883150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jednota 2014.06.02. 09:54:11

ugyanaz tervezte, aki a clark ádám teret... és aki mellesleg nem más, mint...
süti beállítások módosítása